Ik ben Arie Voogd, geboren in Den Haag en op dit moment woonachtig in Roermond. In mijn jeugd (lagere schooltijd) heb ik veel getekend, maar daarna hebben vooral sporten en bewegen zowel mijn werk als mijn vrije tijd bepaald. Na mijn pensionering heb ik de hobby uit mijn jeugdjaren weer opgepakt. In 2010 heb ik me aangemeld bij de Kunstacademie in Maasmechelen (B).

In de eerste vijf jaar volgde ik een dag in de week de lessen van de Hogere Graad Tekenkunst. Tijdens die periode is de basis gelegd voor mijn huidige manier van werken. Ik werk bij voorkeur met houtskoolpotlood en houtskool, maar maak ook regelmatig gebruik van grafiet potlood, pastelpotlood en pastelkrijt.

Na de Hogere Graad deed ik twee jaar specialisatie. Gedurende deze specialisatie, die ik in juni 2017 afsloot, heb ik me gericht op het tekenen van portretten. Ik ben daarbij vooral uitgegaan van twee thema's.

  • Het eerste thema is "Mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische stoornis"
  • Het tweede thema is "Mensen met dementie"

Daarnaast maak ik portretten van kinderen. Dit gebeurt meestal op verzoek. Ik werk dan vaak met pastelpotlood en pastelkrijt.

Op verzoek van de bibliotheek in Roermond (Bibliorura ) heb ik een expositie ingericht t.g.v. de wereld Alzheimerdag en verder heb ik geëxposeerd in het RCG te Roermond en in de Alzheimerpolikliniek van het VU medisch centrum in Amsterdam.

Affice 2011Aan de linkerkant ziet u het affiche van de expositie "Verstild leven".
Arie Voogd

 

Neem contact op

Opdracht aanvragen